Wednesday, April 6, 2011

Jangan Kedekut dan Berkira Dengan Anak-Anak Kita

Baru-baru ni PH bawak budak-budak ni ke KFC...adehhh...letih melayannya...Rumah Orang Tua Pakai Cermin Mata ni memang tempat kesukaan Along & Angah....Sampai jer kat KFC tu, suka betul dia...Lapang rasa hati bila melihatnya...Biasalah, nama pun budak...sama jer masa kita tecit2 dulu kan..? Malah ada yang lebih teruk kot...he he ..


Si kembar ni kalau makan memang berselera betul...Selagi ada hayat, sebagai bapa PH sentiasa cuba bagi yang terbaik buat mereka... Hidup hanya sekali jer kak...he he 




Alhamdulillah, sejak dari mula saat perkenalan kami masih bercinta setiap hari sehingga sekarang...Ombak badai yang melanda kami selesaikan secepat mungkin....


Menu malam tu macam biasa....


Blog ini memang untuk mereka..Bila mereka dah besar, segala entri yang sarat di dalam ni mengenai kehidupan mereka semasa kecil akan menjadi sesuatu yang amat berharga...Kalau PH dah tiada satu hari nanti, mereka akan kenang PH sampai bila-bila....


Muka Angah memang lebar sikit dari Along...biasa la, chubby la katakan....Perut pun dah makin ke depan...alahai...Along maintain slim...


Along memang pandai posing kalau bergambar...Pandai buat muka sombong dan serius...


Kalau Angah, PH paling suka snap gambar kandid sebab macam-macam kelaku yang dia buat...adehhh...


P/S :
Jangan kedekut dan berkira bab beli mainan dan makanan untuk anak-anak kita...What we give, we will get back...Insyaallah...


2 pengomen yang bakal mendapat anak kembar:

sarah mohamad said...

betul tuu. apa salahnya belanja anak2 makan sekali sekala.

Maria Estralita said...

Teringat masa aku & adik waktu kecik dulu. Abah & Mak tak berkira kalau berbelanja untuk kami. Jarang mereka hampakan kami walaupun mungkin waktu tu mereka sedang kesempitan. Berbanding kawan2 yang lain, kami lebih bertuah sebab merasa main patung Barbie, Lego, Playdoh, Video Game yang pada waktu tu boleh dikira barang mewah. Peti sejuk rumah kami sentiasa penuh dengan makanan yang kawan2 lain jarang dapat. Bila dah dewasa ni, aku terfikir boleh ke aku berikan anak2 aku macam apa yang Mak & Abah aku beri pada aku dulu....

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Terdahulu

Share & Enjoy

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More