Sunday, January 29, 2012

Tengok Wayang Bersama Si Kembar

Alhamdulillah, dapat juga PH menghadap blog Geng Kembar ni selepas sudah lama terbiar sepi...hehehe...Inilah risiko yang perlu dihadapi kalau mempunyai banyak page dan blog...Asyik terlupa jer nak update blog yang ini....
Oklah, PH nak bercerita pasal semalam....PH pergi ke Jaya Jusco Cheras Selatan bawa anak-anak menonton filem Journey 2 - The Mysterious Island...Ini adalah kali kedua PH menonton filem ini bersama-sama dengan si kembar Along & Angah...Suka betul derang tu....Masa mula-mula menonton, terkejung-kejung budak-budak ni sebab terkejut...hehehehe...Tapi untuk yang kali kedua ni derang dah pandai...Tiba jer babak yang ada terkejut dia cepat-cepat tutup mata...Pandai tak? Pandai tak?


Sebelum masuk wayang tu, macam biasalah...Sedikit wang perlu dilaburkan untuk memenuhkan perut budak-budak ni...PH tertarik betul dengan bekas minuman dan makanan ekslusif ni ( 2 in 1 ) sempena sambutan Tahun Baru Cina...Ramai warga berbangsa Cina kat wayang ni sebab ada filem Cina best iaitu Ah Beng The Movies dan Viral Factor....


Sementara menunggu MH beli tiket, budak-budak ni kuyu jer mata sebab bosan menunggu tak sabar-sabar nak masuk panggung...Sama jer muka boring derang ni kan? hahahaha


Tiket dah dibeli, tapi ada sejam lagi masa nak masuk panggung...Jadi, PH pun entertained si kembar ni ...Naik kereta menan...hahahaha...


Seb bek ibunya tak naik sekali..Kalau ibunya naik sekali ayahnya pun nak join sekaki hehehehe....



Pastu entertained derang naik Marry Go Round...Tengoklah mukanya...Budak-budak ni memang selalu kena gembirakan mereka....Kalau bopleh jangan dihampakan kehendak mereka...Tapi yang paling penting jangan kedekut dengan anak-anak...



Lepas tu entertained derang guna kerusi urut....Bergetar-getar badan Along hehehehehe



Biasalah, kalau dah ada anak kembar ni semuanya kena beli dabel ( double )...Angah terkejung kejap kat kerusi urut tu...RM1 untuk 3 minit..Ok lah tu kan...? Buat apa nak kedekut dengan budak-budak...Dengan seringgit tu dapat juga menggembirakan hati anak-anak...Minda pun sihat dan emosi pun berkembang dengan baik....



Kalau PH jalan kat JJ Balakong ni, PH mesti berhenti kat kedai ni...Terpegun dan kagum melihat kreativiti orang yang membuat arca Alien ni...Dia menggunakan bahan-bahan besi yang terbuang....



Inilah hasilnya kalau kita tak kedekut dengan anak-anak...Muka anak-anak ceria dan rezeki pun tak segan nak nak singgah...


Tengah penat berjalan, terjumpa plak troli kosong...Apalagi, PH humbankan ajer si kembar ni kat dalam troli pastu sorong ke serata JJ Balakong ni...Habis cerita....hehehehehe


Lagi 15 minit panggung filem hendak dimainkan....Lepak semula kat tempat wayang...Tak putus-putus manusia ke hulu ke hilir...Pening kepala kalau tengok gelagat masing-masing...Kanak-kanaklah yang paling gembira...Ramai orang Cina tempatan di sini menghabiskan masa bersama keluarga di musim cuti perayaan ini...maklumlah, esok dah kerja balik dah...



Pop Corn yang pertama dah habis...Kena beli lagi sekali....Tapi takpelah, untuk bapak si kembar juga....hehehehe



Tengoklah muka budak-budak ni....Puas kalau dapat memenuhi permintaan anak-anak...Tengokah cara Along pegang keropok tu ( kanan )...Dia tak nak bagi PH sikit....Siap peluk tu...hehehehe...Tapi last-last bagi juga....Masa ni PH dah salinkan baju budak-budak ni sebab mashem....



Lima minit lagi wayang nak dimulakan...Apalgi, sesi photoshoot kejap...hehehehe...Ada banyak lagi tapi malas plak nak upload kat sini...Nanti PH upload kat Facebook Si Kembar...



Hokay...!!! Kami nak tengok wayang dulu....Angah terkejut sampai tercampak spek bila muka biawak hijau tu tiba-tiba sergah kitorang....hehehehe...


Apa-apa je lah budak-budak ni...Layankan ajer :)


P/S :
Beberapa hari sebelum gi tengok wayang ni, PH pergi Tesco Semenyih...Tengah jalan-jalan kat tempat kosmetik, tiba-tiba nampak pulak kobis kat sini....adehhhh.....



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Entri Terdahulu

Share & Enjoy

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More